Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Start inspraakperiode Actieplan Geluid 2024-2028

Geschreven: 01-05-2024
Start inspraakperiode Actieplan Geluid 2024-2028

ARNHEM - Het ontwerp-Actieplan geluid ligt ter inzage. Van 1 mei 2024 tot en met 11 juni 2024 kunnen belangstellenden het inzien en hier een mening over geven.

Nieuw in het ontwerp-Actieplan is dat er meer dan voorheen meegewogen wordt welke andere geluidbronnen er in de omgeving zijn, naast het geluid van het wegverkeer. Gedeputeerde Staten stellen het definitieve Actieplan geluid vast. Naar verwachting op 2 juli 2024.

Periode 2024-2028 

Met het Gelders Actieplan geluid 2024-2028 gaat de provincie door met het stiller maken van provinciale wegen. Om zo het geluid van het wegverkeer te verminderen. Meer dan in andere jaren worden bij de afweging van de keuze voor maatregelen het geluid van andere bronnen, zoals industrieterreinen en snelwegen, betrokken. Dat kan ertoe leiden dat er meer of andere maatregelen getroffen moeten worden. Provincie Gelderland nodigt ook andere overheden en partners uit om samen op te trekken en zo nog meer impact te maken. Ook investeren we in geluidmaatregelen op plaatsen waar de meeste mensen ervan profiteren. Voorwaarde daarbij blijft dat de uitvoering van onderhoud aan de weg, de beschikbaarheid van geld en de technische uitvoerbaarheid leidend zijn voor het moment waarop we die maatregelen treffen.

Gelders gedeputeerde Ans Mol: “We willen extra aandacht voor de optelsom van geluiden uit de omgeving. Dit willen we meer meewegen zodat we ervoor kunnen zorgen dat geluidhinder afneemt. Zo kunnen we meer voor inwoners betekenen. “

Verminderen van geluid 

Provincie Gelderland beheert ongeveer 1200 kilometer aan provinciale wegen. Veel mensen wonen daar dichtbij. Het geluid van het wegverkeer kan effect hebben op de gezondheid van mensen in de omgeving. Daarom werkt de provincie aan het stiller maken van de wegen. Onder andere door het aanbrengen van stil asfalt. Soms zijn er ook isolatiemaatregelen nodig aan woningen. Het verlagen van de snelheid vanuit verkeersveiligheid kan ook meehelpen om geluidhinder te verminderen. 

Ter inzagelegging

Het ontwerp-Actieplan geluid ligt vanaf 1 mei 2024 tot en met 11 juni 2024 ter inzage. Dit is onder andere in te zien via het Omgevingsloket (link).
En in te zien bij het Huis der Provincie Markt 11 in Arnhem tijdens kantooruren. Vooraf kan hiervoor een afspraak worden gemaakt via het provincieloket 026-3599999. 

Beantwoording zienswijzen

Na de zienswijzeperiode worden alle reacties gebundeld en beantwoord in een zienswijzenota. Iedereen die een zienswijze heeft ingediend, wordt geïnformeerd over hoe met de ingediende zienswijze is omgegaan. Zo kan iedereen de besluitvorming goed volgen. 

Het definitieve Actieplan Geluid wordt gepubliceerd in het elektronische publicatieblad en in het Omgevingsloket.

Wettelijke verplichting 
Het opstellen van een ontwerp Actieplan is een wettelijke verplichting. Deze komt voort uit de Europese richtlijn Omgevingslawaai. Het definitieve Actieplan Geluid wordt ook toegestuurd naar het ministerie van I&W.

 Gelders actieplan geluid 2024 (gelderland.nl)

Rivierenland Radio is in Arnhem te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Vijfde editie 1000-soortenweekend

NISTELRODE - In het weekend van 31 mei,  1 en 2 juni 2024 wordt het vijfde 1000-soorten / biodiversiteitsweekend georganiseerd in De Maashorst. Tijdens dat weekend willen de leden van de verschillende natuurorganisaties uit de omgeving in samenwerking met Natuurcentrum De Maashorst de biodiv...

Optreden Hout-Ensemble uit Rhenen

OSS - In de reeks Da’s Passie-concerten in de St. Jozefkerk aan de Oude Molenstraat in

Oss treedt op zondag 26 mei aanstaande ‘het Hout-Ensemble’ op.

Het ensemble is onderdeel van  muziekvereniging  Ons Genoegen uit Rhenen.

Bij d...

Kunstverkiezing Maasdriel 2024 in nieuw jasje

MAASDRIEL - De gemeente Maasdriel steekt in 2024 de Kunstverkiezing - de vierde editie - in een nieuw jasje. De winnaar krijgt een prijs van 3.000 euro. De kunstverkiezing loopt van 1 juni tot en met 7 november 2024.

De gemeente wil meer kunstenaars de kans bieden om mee te doen. Om die...