Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Roparun 2024 voor het eerst door de Bommelerwaard

Geschreven: 04-05-2024
Roparun 2024 voor het eerst door de Bommelerwaard

BOMMELERWAARD - Maandag, 20 mei 2024. Een estafetteloop van 500 kilometer, 210 teams met 4.849 deelnemers, een feestelijk randje en vooral ook een fantastisch bedrag dat wordt opgehaald om het leven voor mensen met kanker draaglijker te maken … De Roparun is een uniek life changing event. In het pinksterweekend van 2024 vindt het evenement weer plaats, ditmaal met een Franse en een Nederlandse route.

Er starten dit jaar weer meer dan tweehonderd teams. Met een nieuwe startlocatie in Frankrijk (Clastres) kent ook deze 33e aflevering weer twee startlocaties. Naast Clastres starten ook weer teams vanuit Enschede (Vliegveld Twenthe).

Finish
De twee routes komen onderweg bij elkaar, zodat alle teams gaan finishen (vanaf plm 11.00 uur doorlopend) op de Coolsingel in Rotterdam. Daar kunnen de helden feestelijk onthaald worden. Iedereen is daar welkom om het feest te vieren

Doorkomst Bommelerwaard
De Roparun doorkruist voor het eerst ook de Bommelerwaard. De lopers komen uit de richitng van Den Bosch, doorkruisen de Bommelerwaard en komen dan via Andel in Altena om uitiendelijk te finishen in Rotterdam op de Coolsingel.

De doorkomstlocaties voor de Bommelerwaard zijn

  • NL44 - Den Bosch
  • NL45 - Hedel
  • NL46 - Gameren
  • NL47 - Zuilichem
  • NL48 - Andel
  • NL49 - Sleeuwijk
  • NL50 - Hardinxveld-Giessendam

Een van de deelnemende teams is Team 76, De Brandwijk Bommelerwaard Runners

Zaltbommel
Vanaf 05.00 uur tot 09.00 uur zullen de teams van de Roparun ook Zaltbommel aandoen. Vanaf de Hogeweg via de binnenstad tot aan passage Hospice De Samaritaan zal de route versierd zijn.

'Versier je huis, de straat, de sportclub of organiseer een leuk buurtfeest! Maak muziek, deel wat leuks uit of zet je klapstoel langs de route en moedig aan. Samen maken we er een groot feest van!'

De meeste gezelligheid zal in de Waterstraat te vinden zijn. De horeca gaat speciaal vroeg open.
Tevens is er een speciale puzzeltocht voor de kinderen in de Boschstraat, de Waterstraat en de Gamerschestraat in de week voor de Roparun.

Luisteren
Voor de liefhebbers: Roparunradio start op vrijdag 18 mei vanaf 18:00 uur en gaat dag en nacht door tot maandag 20 mei, 20:00 uur. Tijdens het evenement zijn veel verslaggevers op de route om het evenement van start tot finish te verslaan.

Goede doelen
Ieder jaar steunt Stichting Roparun honderden goede doelen in binnen- en buitenland, die allemaal de levenskwaliteit van mensen met kanker en hun naasten verbeteren. Dat gaat van 200 euro voor spoedtrouwmanden tot 2 miljoen euro voor de uitbreiding van een centrum voor kinderoncologie.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Bommelerwaard te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rick Questro
Rick Questro
Rick Questro
Laatste berichten
WK Nunchaku-Do in Nederland Sportteam-Elhatri neemt deel met 3 deelnemers

EINDHOVEN - Drie deelnemers van Sportteam-Elhatri naar wereldkampioenschap Nunchaku-do !

Dit jaar vindt op 25 en 26 mei het wereldkampioenschap Nunchaku-do plaats op sportlandgoed De Haamen te Beek. Deze worden georganiseerd door de WNA (World Nunchaku Association).

Deelnemers...

Cadeaubon voor jonge mantelzorgers uit Bommelerwaard

BOMMELERWAARD - De landelijke Week van de Jonge Mantelzorger is van 1 tot en met 7 juni. Jonge mantelzorgers uit de Bommelerwaard kunen bij Welzijn Bommelerwaard een cadeaubon aanvragen, als een 'dankjewel'.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot 24 jaar die opgroei...

In Veldhoven gestolen auto eindigt in sloot in Zaltbommel

VELDHOVEN - Een autodief ontvreemde in de nacht van donderdag op vrijdag (17-5) een auto in Veldhoven en parkeerde deze onvrijwillig in Zaltbommel in een sloot. De bestuurder nam na het ongeval de benen. Van hem ontbreekt vooralsnog ieder spoor.

De auto reed rond vier uur 's nachts...